maandag, 18. juni 2007 - 20:36

Opruimen na storm Hoogeveen duurt nog drie weken

Hoogeveen

De tijdelijke groenstort aan het Mauritsplein in Hoogeveen voorziet in een enorme behoefte. Particulieren kunnen hier hun afgebroken takken en omgewaaid groen gratis storten. Het publiek heeft veel waardering voor de voorziening.

De gemeente heeft besloten om de tijdelijke groenstort zaterdag 23 en maandag 25 juni weer open te stellen, beide dagen van 8.00 tot 17.00 uur.

De gemeente is naar verwachting nog ongeveer drie weken bezig met opruimen. Deze week gaat een bureau aan de slag om de schade aan het groen te inventariseren. Daarna kan een plan worden gemaakt voor herplant. Het herplanten kan op z’n vroegst in oktober beginnen, want dan begint het eerstvolgende plantseizoen.

De gemeente is momenteel bezig met het verwijderen van losse takken uit bomen bij fietspaden en parkeerterreinen. Afgerukte takken en omgewaaide bomen op doorgaande wegen zijn inmiddels opgeruimd. Situaties die acuut gevaar opleverden, zijn opgelost.

Area Reiniging is, maandag, begonnen met vegen en kolkenzuigen in de Hoofdstraat en omliggende parkeerterreinen. Daarna komt de rest van het getroffen gebied aan de beurt.

Park Dwingeland, dat totaal verwoest is, is hermetisch afgesloten met hekken. De gemeente gaat daar op het allerlaatst de boel opruimen.

De schade aan gemeentelijke gebouwen wordt geschat op tienduizenden euro’s. Er zijn een paar ballenvangers op sportvelden omgewaaid, een paar bomen door afrasteringen gevallen, er is schade aan enkele garageboxen en een fietsenhok bij De Magneet en twee panelen van de glazen gevel van de turnaccommodatie aan de Vermeerstraat zijn vernield. Verder heeft het zwembad De Dolfijn en het raadhuis waterschade opgelopen.
Provincie:
Tag(s):