donderdag, 24. mei 2007 - 10:05

Opsporings-onderzoek mensensmokkel afgerond

Alkmaar

Alkmaar, 23-05-2007 • Begin april is door de Vreemdelingenpolitie en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) een opsporingsonderzoek ingesteld naar een Nederlands echtpaar (50 en 52 jaar) uit de gemeente Zijpe die ervan werd verdacht onderdak te verschaffen aan illegale personen uit de Oekraïne en hen aan werk te helpen.

Zij deden dit vermoedelijk in samenwerking met een illegaal in Nederland verblijvende 40-jarige Oekraïner. Op dinsdag 22 mei werd door een team van zo’n 60 medewerkers van de politie en de SIOD een actie gestart.

Omstreeks 05.00 uur werden op drie locaties in Burgerbrug en Sint Maartensbrug invallen gedaan. Hier werden drie verdachten aangehouden ter zake het onderdak en werk verschaffen (mensensmokkel). Dertien vreemdelingen werden staande gehouden en ingesloten om te worden uitgezet naar hun land van herkomst.

Een aantal van deze illegale vreemdelingen was in het bezit van vervalste Poolse paspoorten en andere vervalste Poolse identiteitsdocumenten. Medewerkers van de SIOD geven aan dat dit de laatste tijd vaker wordt geconstateerd. Tijdens de doorzoekingen werden tevens van deze personen de originele Oekraïense paspoorten aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):