donderdag, 25. oktober 2007 - 21:15

Opstapper rijdt door naar Bibliotheek

Amsterdam

De nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) krijgt vanaf 1 januari 2008 een halte bij de ingang van de bibliotheek. Daardoor wordt de bibliotheek beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Wethouder van verkeer, Tjeerd Herrema heeft dat, mede namens wethouder Carolien Gehrels woensdag 24 oktober bekend gemaakt.

De dichtstbijzijnde OV-halte is momenteel voor veel mensen erg ver weg. Ook wordt de toegankelijkheid van de bibliotheek voor gehandicapten en ouderen verbeterd. De toezegging volgt op verschillende oproepen van belangenorganisaties voor ouderen en gehandicapten.

Per 1 januari rijdt de Opstapper vanaf het Centraal Station door naar de Openbare Bibliotheek. Door de werkzaamheden op het Oosterdokseiland zal de Opstapper niet altijd via een vaste route tussen het CS en de bibliotheek kunnen rijden. De Opstapper, ingesteld in 2000, rijdt elke 12 minuten van het Centraal Station naar het Waterlooplein, via de Prinsengracht. De bus heeft geen vaste halten, maar stopt als iemand aangeeft mee te willen of uit te stappen. Momenteel bekijken GVB en gemeente hoe het concept verbeterd kan worden.

De Openbare Bibliotheek neemt ook enkele concrete maatregelen om de toegankelijkheid van het gebouw te vergroten. Het gebouw zal worden aangepast om zowel ouderen met scootmobiel en gehandicapten van alle voorzieningen in het gebouw te voorzien. Met het nemen van deze maatregelen wordt de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de Openbare Bibliotheek Amsterdam geoptimaliseerd.
Provincie:
Tag(s):