zaterdag, 16. juni 2007 - 23:23

Oranje en België door naar halve finale

Jong Oranje heeft haar laatste groepswedstrijd in poule A afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van België.

Ondanks de klinkende zege van Portugal op Israël (4-0 winst, red) zijn Jong Oranje en Jong België door naar de halve finales van het EK -21. Het doemscenario waar Portugal voorafgaand aan de wedstrijden van zaterdag al bang voor was geschiedde alsnog.

Van doorgestoken kaart mochten België en Nederland tijdens de onderlinge wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion niet beticht worden. Beide ploegen lieten vanaf het beginsignaal zien voor de winst te willen gaan.

De equipe van bondscoach Foppe de Haan had in de beginfase het betere van het spel. Het veldoverwicht leidde tot enkele kansen, maar onder meer Babel had het vizier 'nog' niet op scherp staan. België kwam echter geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Na een mooie voorzet vanaf rechts van Ajacied De Mul tekende Mirallas voor de 1-0.

Jong Oranje liep daardoor voor het eerst dit toernooi achter de feiten aan. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Via een mooie combinatie met Ryan Babel vond Maceo Rigters in de dertiende minuut het Belgische doel.

De Nederlandse beloften lieten het in de eerste helft niet bij de 1-1 zitten. Na een overtreding van Pocognoli kende de Franse arbiter Lannoy een vrije trap toe. Royston Drenthe, dit toernooi dé revelatie aan Oranje-zijde, wist de bal achter doelman Bailly te krullen. De Belgische doelman ging echter niet vrijuit. Hij beroerde de bal nog met zijn hand.

Met een 1-2 voorsprong ging Oranje met een goed gevoel de tweede helft in. De Belgen moesten nog één keer scoren om de hoop op de halve finale niet uit het oog te verliezen. De hoop werd in de zeventigste minuut door de Belgen omgezet in waarheid. De door AZ begeerde Pocognoli maakte de 2-2 en zorgde voor een verder vervolg op het EK van de Belgen.

Jong Oranje sluit door het 2-2 gelijke spel groep A als winnaar af. Zij mogen derhalve in Heerenveen blijven.
Categorie:
Tag(s):