vrijdag, 17. augustus 2007 - 20:15

Organisatoren van voetbalrellen aangehouden

Utrecht

De politie Utrecht heeft vrijdagmorgen 17 augustus drie mannen aangehouden die zich actief bezig houden met het organiseren van vechtpartijen tussen “voetbalsupporters�. Eind juli startte de politie een onderzoek - mede naar aanleiding van het landelijk project “Hooligans in beeld� – naar een aantal personen die doelbewust afspraken maakten en mensen ronselden voor het opzetten van vechtpartijen tussen supportersgroepen.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Utrecht en Hammerby (Zweden) kwam er informatie bij de politie binnen over een aantal personen die zich bezighielden met het bewust organiseren van vechtpartijen tussen supportersgroepen.

Een 28-jarige Utrechter maakte regelmatig afspraken met “supporters� van andere clubs. Hierbij werden doelbewust voorbereidingen getroffen voor een gewelddadig treffen. Na zijn aanhouding heeft de politie tijdens een huiszoeking diverse slag- en steekwapens in beslag genomen.

Uit het onderzoek bleek dat de verdachten ook voor de wedstrijd FC Utrecht tegen Feyenoord op zondag 19 augustus a.s. voorbereidingen troffen voor een gewelddadig treffen. Na de gemaakte afspraken met een 29-jarige verdachte uit Capelle aan de IJssel wist de Utrechter een groot aantal “supporters� te bereiken en maakte hij afspraken over de gewelddadige confrontatie tussen de “supporters� van Feyenoord en Utrecht.

De politie hield vrijdagmorgen nog een derde verdachte - een 26-jarige man uit Utrecht - aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het aanzetten van supportersrellen en vechtpartijen. De politie gaat door met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):