zaterdag, 28. juli 2007 - 17:30

Oud-deken Haffmans overleden

Sittard

In zijn woning in Sittard is zaterdag oud-deken Joep Haffmans overleden. Dat heeft het bisdom Roermond bekend gemaakt. Haffmans overleed aan de gevolgen van een hartinfarct. De oud-deken van Gulpen kwam vorig jaar negatief in het nieuws, nadat bekend werd dat hij geld van het Armenfonds gebruikte voor privé-doeleinden.

Dit verhaal werd naar buiten gebracht door een vrouw met wie de deken een seksuele relatie zou hebben onderhouden. Het bisdom deed aangifte bij de politie, nadat uit eigen onderzoek bleek dat er kerkelijk geld was verdwenen. Het openbaar ministerie startte vervolgens een onderzoek, wat in december 2006 leidde tot de aanhouding van Haffmans en zijn inmiddels ex-vriendin.

"Wij weten allen, dat in het afgelopen jaar een justitieel onderzoek tegen de oud-deken liep, dat in de komende maanden tot een afronding zou komen. Het ontvangen van het bericht van zijn plotseling overlijden maakt ons er pijnlijk van bewust, hoe kwetsbaar het menselijke leven is�, zo laat bisschop Wiertz in een reactie weten.
Provincie:
Tag(s):