woensdag, 19. september 2007 - 19:37

Oud-studente Academie voor Popcultuur in finale Grote Prijs

Groningen

Susanne Clermonts (Krause) mag als enige uit alle voorrondes in één keer doorstomen naar de finale van de Grolsch Grote Prijs van Nederland. De oud-studente van de Academie voor Popcultuur (onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen) staat op zaterdag 8 december op het podium van Paradiso in Amsterdam.

Susanne Clermonts rondde deze zomer als eerst afgestudeerde muzikant haar opleiding aan de Academie voor Popcultuur af met een interdisciplinaire show getiteld Krausefiktion. Sinds een jaar maakt ze landelijk furore met haar éénvrouws electro-act Krause.

Krausefiktion is een interdisciplinaire show waarin muziek, video, performance en ruimtelijk werk op spectaculaire wijze samenkomen. De show is geïnspireerd op het boek Elementaire Deeltjes van Michel Houellebecq en gedeeltelijk te zien op www.myspace.com/krausefiktion. Haar werk is straks ook te beluisteren en te zien tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober. Daarnaast heeft ze showcases in Studio 80 en in de Flexbar. Op 15 oktober neemt Suzanne een 12inch op bij Blacklabel.

De Academie voor Popcultuur leidt studenten op voor alle mogelijke functies in de popscene (vormgeving en muziek). Daaronder vallen projecten in de ruimtelijke vormgeving, het ontwikkelen van concepten voor festivals, experiences of het organiseren, uitvoeren en produceren van een feest. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het in de praktijk opdoen van beroepservaring. Zo waren studenten de afgelopen jaren onder meer betrokken bij opdrachten voor Noorderslag, Freeze en Poppodium Romein.
Provincie:
Tag(s):