zondag, 14. oktober 2007 - 10:05

Ouwehand haalt haring terug

Katwijk

Koninklijke Ouwehand haalt uit voorzorg twee merken vacuüm verpakte gerookte haringfilet uit de handel, vanwege een overschrijding van de bacteriële norm in het product. Bij consumptie kan dat leiden tot gezondheidsklachten. De Voedsel en Waren Autoriteit en de betreffende supermarktketens zijn door Ouwehand reeds ingelicht. Dit heeft Ouwehand bekendgemaakt.

De supermarktketens zijn al verzocht dit artikel uit de schappen te halen. Consumenten wordt maandag door middel van advertenties in de landelijke dagbladen dringend verzocht het product niet te gebruiken. De terughaalactie betreft vacuümverpakte gerookte haringfilet van het merk Ouwehand met een blauwgroen etiket en het opschrift ‘haring-filet (brado’s) lichtgerookt’ en Vismarine met een licht- en donkerblauw etiket met het opschrift ‘Gerookte haringfilet brado’s’. Op beide etiketten staat in een cirkel het EG-nummer NL 6635. Het gaat om producten met de houdbaarheidsdatum 07-11-2007 of eerder.

Uit interne kwaliteitscontrole van Ouwehand is gebleken dat in deze verpakkingen sprake is van een overschrijding van de bacteriële norm. Bij consumptie zou dit kunnen leiden tot gezondheidsklachten bij specifieke risicogroepen zoals mensen met een verlaagd immuunsysteem, ouderen en zwangere vrouwen.

De overschrijding heeft alleen plaatsgevonden in de hierboven genoemde verpakkingen. Alle andere producten geproduceerd door Ouwehand voldoen aan de kwaliteitseisen. Ouwehand heeft inmiddels preventieve maatregelen genomen om het probleem in de toekomst te voorkomen.

Consumenten die de betreffende producten eventueel in huis hebben, worden verzocht het product niet te gebruiken en de inhoud weg te gooien. Zij krijgen hun aankoopbedrag retour als zij het etiket met daarop de streepjescode en de houdbaarheidsdatum opsturen naar Ouwehand.
Provincie:
Tag(s):