vrijdag, 9. november 2007 - 21:12

Overeenkomst inschakeling RTV Drenthe bij calamiteiten

Assen

De twaalf Drentse gemeenten, RTV Drenthe en de provincie hebben een hernieuwde overeenkomst getekend waarin is vastgelegd hoe RTV Drenthe ingeschakeld kan worden bij grootschalige incidenten.

De oude overeenkomst stamt uit 2002. Dit convenant, met een looptijd van 5 jaar, was aan een herziening toe. Hierbij is rekening gehouden met de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport ‘Met beeld en beleid: de rol van de regionale publieke zender bij crises en rampen’ van de commissie Koetje.

Zo is er bijvoorbeeld nadrukkelijk opgenomen dat de commandant van dienst van de brandweer bevoegd is om RTV Drenthe opdracht te geven om een waarschuwingsbericht uit te zenden zonder voorafgaand overleg met de burgemeester. Dit kan noodzakelijk zijn in omstandigheden die geen vertraging toelaten.

Naast het gebruik van de radio is ook de mogelijkheid geopend om via andere media, bijvoorbeeld de teletekstpagina en de website van RTV Drenthe, berichten van de gemeente of de provincie door te geven. Het convenant regelt overigens alleen het gebruik van deze beelddragers voor het plaatsen van officiële berichten in de vorm van schriftelijke teksten. Bewegende televisiebeelden kunnen niet worden ingezet in het kader van dit convenant.
Provincie:
Tag(s):