woensdag, 4. juli 2007 - 9:33

Overheid pakt fraude Gelderse detailhandel aan

Arnhem

Een fraudeteam van Vreemdelingenpolitie, Belastingdienst, zes gemeenten en Arbeidsinspectie is het afgelopen jaar hard opgetreden tegen fraude in de Gelderse detailhandel. De controleurs deelden 42 boetes uit voor illegale arbeid, spoorden 41 mogelijke gevallen van uitkeringsfraude en zes mogelijke belastingfraudes op en hielden 23 mensen zonder verblijfsvergunning aan.

Het team inspecteerde 166 bedrijven in Arnhem, Nijmegen, Ede, Wageningen, Doetinchem en Apeldoorn. De meeste fraude kwam voor in Arnhem en Nijmegen. Vooral bakkers en kappers gingen in de fout. De Arbeidsinspectie deelde ruim 250.000 euro aan boetes uit voor illegale arbeid. Verder besparen gemeenten en rijksoverheid minstens 290.000 euro aan stopgezette uitkeringen. Dit wordt waarschijnlijk nog meer, als de fraudeonderzoeken van Belastingdienst en uitkeringsinstanties klaar zijn.

Aanleiding voor het onderzoek waren signalen over fraude in de detailhandel. Malafide ondernemers zorgen voor concurrentievervalsing en schade aan het imago van een sector.
Provincie:
Tag(s):