donderdag, 15. februari 2007 - 12:06

Overlast Johan van Oldenbarneveltlaan aangepakt

Zeist

Naar aanleiding van meldingen en klachten uit de buurt houdt de politie intensief toezicht en treedt repressief op tegen hangjongeren in de omgeving van het Centrum Binnenhof en bij een bedrijf aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. Sinds enkele weken komen er bij de wijkpolitie van Zeist meldingen en klachten binnen over rondhangende jeugd. Groepen jongeren hangen in het portiek van het zorgcentrum en onder het afdak van een nabijgelegen bedrijf. Zij veroorzaken overlast, zijn baldadig en plegen vernielingen.

De politie Zeist treedt repressief op en heeft intensief overleg met andere betrokken partijen. Het doel is om de leefbaarheid in de buurt te vergroten en de overlast terug te dringen. Jeugdwerk benadert de jongeren en presenteert alternatieven. De woningbouwcorporatie neemt fysieke maatregelen om de overlast te bestrijden.

De politie controleert meerdere malen per dag of er overlastgevende jeugd aanwezig is en treedt streng op. In de afgelopen weken hebben agenten een twintigtal bekeuringen uitgeschreven en zijn drie jongeren aangehouden. Als jongeren uit een overlastgroep zich niet kunnen legitimeren worden zij aangehouden om hun identiteit vast te kunnen stellen. De politie krijgt een steeds beter beeld welke jongeren het betreft. Naast het repressieve optreden zal de politie ook de ouders van de jongeren benaderen om hen te wijzen op het gedrag van hun kinderen.
Provincie:
Tag(s):