zondag, 16. december 2007 - 10:32

Overleden hond mogelijk verwaarloosd

Kampen

Op verzoek van de eigenaar haalde de dierenambulance van de Dierenbescherming in Kampen een dode hond op in de Noordoostpolder. De eigenaar had gevraagd het dier naar het crematorium te brengen.

Het personeel van de dierenambulance constateerde dat het dier er uitzonderlijk uitgemergeld uitzag en schakelde de inspectiedienst van de Dierenbescherming in. De inspecteur constateerde dat er mogelijk sprake was van verwaarlozing en maakte proces verbaal op tegen de eigenaar.

De inspecteur van de Landelijke Iinspectiedienst Dierenbescherming (LID) confronteerde de eigenaar met haar bevindingen. De twee jaar oude hond toonde herkenbare sporen van verhongeren en verwaarlozing: het lichaam was uitgemergeld tot minder dan de helft van het gewicht dat de hond zou moeten wegen, de ogen lagen diep in de kassen, de nagels waren lang en kalkloos.

De 42 jarige eigenaar verklaarde geen geld te hebben voor een dierenarts en had de hond naar eigen zeggen pas sinds begin 2007 in bezit. De man verklaarde dat hij de hond van kennissen had overgenomen waar de hond het niet goed had en alleen droog brood te eten kreeg. Hij vertelde dat de hond al mager was en de laatste maanden niet meer wilde eten. De man had nog een andere hond, een pup, die er wel goed gevoed uitzag.

De inspecteur van de LID heeft de eigenaar proces-verbaal aangezegd voor het onthouden van de nodige medische zorg aan de hond. De hond is gisteren gecremeerd. De eigenaar heeft de rekening van het crematorium van EUR 155,- nog altijd niet betaald, ondanks een aanmaning daartoe.
Provincie:
Tag(s):