woensdag, 28. november 2007 - 21:58

Overnachten tussen wilde dieren in groot wildpark

Emmen

Griendtsveen neemt het initiatief voor de ontwikkeling van het WildLife ParkResort Europe, een omvangrijk en uniek recreatieproject in het Amsterdamsche Veld ten zuidoosten van Emmen.

Bezoekers kunnen overnachten in comfortabele en veilige onderkomens midden tussen Europese wilde dieren. Er worden tien aparte natuurlijke leefgebieden ontwikkeld, waarin beren, lynxen, elanden, wolven en vele andere in Europa voorkomende dieren in grote vrijheid leven.

Woensdag hebben directeur L. de Kok van Griendtsveen en wethouder T. Sleeking van Emmen de samenwerkingsovereenkomst getekend die de start inluidt van de noodzakelijke procedures.

Het project Wilipre, het WildLife ParkResort Europe te Emmen, is een nieuwe grootschalige verblijfsrecreatie met een bijzondere formule. Griendtsveen wil als eigenaar aan dit voormalige veenwinningsgebied een nieuwe functie geven. De opzet is om tien verschillende leefgebieden (biotopen) in te richten voor diverse Europese dieren met daarin aangepaste en comfortabele gastenverblijven, die direct uitzicht bieden op bijvoorbeeld beren, wolven, lynxen, elanden en bevers.

Zo kunnen gasten op een pure en respectvolle manier genieten van het natuurlijke gedrag en de leefwijze van dieren die hier vroeger algemeen voorkwamen. Uiteraard wordt buitengewoon veel aandacht besteed aan de veiligheid bij het contact tussen mens en dier.

De ontwikkeling van het plan is sterk gericht op de belangrijkste doelgroep, te weten gezinnen met kinderen. Toch zullen ook vele andere doelgroepen het een bijzondere en boeiende beleving vinden. Daarnaast bieden de voorzieningen ook mogelijkheden voor een zakelijk verblijf. Naast de verblijfsaccommodatie zijn in het plan bars, restaurants, shops, film-, dans- en theatervoorstellingen, een gamecentrum opgenomen, maar ook accommodatie voor vergaderingen, conferenties en productpresentaties. Deze maken het uitgaan in het park tot een volwaardig uitgaanscentrum.

Het Wildlife Park zal voor auto’s niet toegankelijk zijn. Alhoewel de beleving van het Park met name wandelend plaatsvindt, krijgt vervoer over water bijzondere aandacht en zal daarmee een centrale rol spelen.
Provincie:
Tag(s):