zondag, 22. juli 2007 - 18:17

Overval bij thuiskomst

Een 51-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag bij thuiskomst bij zijn woning in Watergang overvallen door twee gewapende mannen. De eigenaar van de woning is bij de overval bedreigd met een vuurwapen. De daders zijn ontkomen.

De daders hadden het slachtoffer bij zijn woning opgewacht en vielen hem van achteren aan bij het openen van de deur. De man verzette zich tegen de overvallers, die allebei een zwarte bivakmuts droegen. Het slachtoffer werd geslagen, geschopt en onder schot gehouden met een vuurwapen. De daders eisten geld en droegen het slachtoffer op het steeds luider afgaande inbraakalarm af te zetten. De man bleef zich echter verzetten, waarna de daders zich uit de voeten maakten. Het slachtoffer belde hierop onmiddellijk de politie die - gewaarschuwd door het inbraakalarm - al onderweg was. De politie is tactisch en technisch onderzoek gestart.

Signalement: De daders zijn beide zo'n 1.85 cm lang, hebben een normaal postuur en zijn tussen de 20 en 30 jaar oud. Een van hen was gekleed in een spijkerbroek en een beige jas. De ander droeg vermoedelijk ook een spijkerbroek. Tijdens de overval hadden beide daders een zwarte bivakmuts op, die alleen hun ogen vrij liet.
Provincie:
Tag(s):