dinsdag, 25. december 2007 - 14:23

Overval om 'snel' rijk te worden

Alkmaar

Een verwarde man uit Beverwijk werd maandagavond 24 december aangehouden op de Druivenlaan in Alkmaar. De man had een aantal halve overvallen gepleegd omdat hij 'snel' rijk wilde worden.

De 38-jarige man werd op een fiets aangehouden. Hij heeft maandagavond vermoedelijk vier halfbakken overvallen gepleegd waarbij hij dreigde met een aanzetstaal met een scherpe punt. Dit werd wapen werd in zijn kleding aangetroffen.

Om 19.30 uur vond de eerste overval plaats op een gokhal aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. Men sloeg alarm en een beveiliger werkte de man de deur uit.

Hierna fietste de verdachte naar een gokhal aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Daar ging hij rond 21.15 uur met een doek voor zijn gezicht naar binnen en eiste geld. Men nam hem niet serieus en jaagde hem met behulp van een koevoet de deur uit.

Vervolgens ging de man naar binnen bij een horecazaak aan de Koorstraat. Hij nam een biertje en toen het op betalen aankwam vroeg hij juist om geld omdat hij 'snel rijk wilde worden'. Ook hier werd hij de zaak uitgejaagd.

Rond 22.00 uur kreeg de politie opnieuw een melding van een soort overval vanuit een horecazaak, nu aan de Stationsweg. Ook daar had de man een biertje gedronken en geld geëist in plaats van af te rekenen. Nu dreigde hij met iets vanonder zijn jas. Ook daar kwam hij niet geloofwaardig over. Hij nam dan ook de benen. Diverse politie-eenheden waren inmiddels op zoek naar de man. Een van hen trof hem op de Druivenlaan waar hij, op basis van signalementen en camerabeelden kon worden aangehouden. Hij is vandaag in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):