vrijdag, 12. oktober 2007 - 20:51

Overvallen en inbraken met 70.000,- buit opgelost

Eindhoven

In een onderzoek naar een aantal overvallen in Woensel Noord zijn acht Eindhovenaren in de leeftijd van 19 tot 26 jaar oud aangehouden. De verdachten worden ervan verdacht dat zij tussen juli 2006 en maart 2007 in wisselende samenstellingen overvallen op supermarkten hebben gepleegd. Dat gebeurde steeds als personeel ’s morgens vroeg kwam werken. Ze bedreigden de slachtoffers met een vuistvuurwapen. Uit het onderzoek bleek verder dat ze in aanmerking komen voor vijftien woninginbraken en zeven auto-inbraken.

Een van de aangehouden mannen wordt verdacht van de handel in drugs. Uit het onderzoek blijkt dat de totale buit ongeveer 70.000 euro is. Het geld is opgegaan aan verdovende middelen, gokken en ander plezier. Er is niets van de buit over. De goederen die bij de woninginbraken werden gestolen zijn aan een onbekende heler verkocht. De eerste verdachte werd op 10 mei van dit jaar aangehouden. Hij was bij een overval herkend door een slachtoffer.

De laatste verdachte werd afgelopen zondag door toedoen van een politieman in vrije tijd aangehouden. Hij zag in België in een ‘frietkot’ de 20-jarige Eindhovenaar die nog gezocht werd. Hij waarschuwde de Belgische politie die de man aanhield. In de auto van de verdachte zat een 20-jarige vrouw uit Valkenswaard. Zij wordt in dit onderzoek verdacht van het witwassen van gelden. De twee in België aangehouden verdachten zijn dinsdag aan de Nederlandse politie uitgeleverd. Alle verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):