vrijdag, 14. december 2007 - 9:30

Overvallen vastgebonden bewoner belt zich vrij

Vriezenveen

Een bewoner en een bezoeker zijn woensdagavond 12 december in een woning aan de Kreuzendijk in Vriezenveen overvallen. De auto van de bewoner werd meegenomen en later uitgebrand elders in Vriezenveen teruggevonden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Woensdagavond 12 december werd om ongeveer 19.40 uur gemeld dat er een overval op een woning aan de Kreuzendijk in Vriezenveen had plaatsgevonden. Toen politiemensen ter plaatse kwamen bleek dat een 65-jarige bewoner van de woning, samen met een kennis, een 55-jarige man uit het Duitse Uelsen, in de woning aanwezig waren geweest toen er twee mannen waren binnengekomen die hen met vermoedelijk een vuurwapen hebben bedreigd.

De bewoner en de kennis waren vastgebonden, waarop de twee overvallers met spullen uit de woning in de auto van de bewoner verdwenen. De 65-jarige bewoner had daarop kans gezien, ondanks dat hij vast zat, een voorgeprogrammeerd nummer van een bekende in zijn telefoon te bellen. Deze bekende kwam ter plaatse, bevrijdde de twee en de politie werd gebeld.

De auto van de bewoner werd later op de avond uitgebrand teruggevonden aan de Veeneindeweg, ook in Vriezenveen. De auto is voor verder sporenonderzoek afgesleept.
Provincie:
Tag(s):