dinsdag, 28. augustus 2007 - 20:07

Overvaller drankenzaak in bewaring

Amsterdam

De 23 jarige man, die zaterdag 25 augustus in Zutphen is aangehouden, is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De man, die niet was teruggekeerd van onbegeleid verlof, wordt onder meer verdacht van overval op een drankenzaak aan de Stadionweg in Amsterdam op woensdag 22 augustus jongstleden.

Op zaterdag 25 augustus is de 23-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van twee overvallen in Amsterdam. De verdachte was kort daarvoor niet teruggekeerd van een onbegeleid verlof uit de penitentiaire inrichting te Rekken. Omdat de man er van verdacht wordt in korte tijd twee gewelddadige overvallen te hebben gepleegd, is zijn foto via de media verspreid.

Politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie Amsterdam wisten de verdachte zaterdag 25 augustus te traceren in de omgeving van Zutphen. Die middag kon de man worden aangehouden op het station te Zutphen.

De verdachte zal twee weken in bewaring blijven. Daarna beslist de raadkamer van de rechtbank over de voorzetting van de voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):