dinsdag, 26. juni 2007 - 15:52

Overvaller moet nog 200.000 euro betalen.

Amsterdam

Op dinsdag 26 juni maakte de politie bekend dat er afgelopen zondag, 24 juni een 27-jarige man is aangehouden in de Javastraat na een korte achtervolging. De man bleek een serie overvallen te hebben gepleegd in de regio.

De man werd door twee agenten in burger herkend als een gezochte overvaller en nam bij het zien van de rechercheurs de benen. De veroordeelde arrestant is inmiddels ingesloten en ter beschikking gesteld van justitie.

De man werd door twee agenten in burger gezien in Amsterdam-Oost. Ze volgden hem een tijd en besloten tot arrestatie over te gaan. Op het moment dat ze hem wilden inrekenen voelde de arrestant nattigheid en zette hij het op een lopen.

Met de twee rechercheurs in z'n kielzog probeerde hij aan z'n achtervolgers te ontsnappen door over de motorkap van een auto te springen. Hij gleed uit, kon worden overmeesterd en zat even later in de boeien. Aan het politiebureau bleek dat de man nog 360 dagen gevangenisstraf moest uitzitten en een schadevergoeding moest betalen van meer dan 200.000,- euro. De man is veroordeeld voor in de regio gepleegde overvallen.
Provincie:
Tag(s):