donderdag, 13. september 2007 - 15:44

Overvallers juwelier gepakt

Vlaardingen

De politie Rotterdam/Rijnmond, district Waterweg - Noord, heeft donderdagmorgen direct na een overval op een juwelier aan de Van Hogendorplaan vier mannen aangehouden. Het viertal kon worden ingerekend door snel optreden van de politie en een oplettende burger.

Rond elf uur stapten twee mannen bij een juwelier aan de Van Hogendorplaan naar binnen. Eén bleef wat achter in de zaak, maar de ander wilde graag van gouden ringen zien. Er werden tableaus gehaald en bij het bekijken liet 'de klant' een ring vallen. Hij bukte zich en op dat moment kwamen ze allebei in actie, gristen één tableau weg en renden de zaak uit. Buiten stond een auto met chauffeur klaar waar ze insprongen. Een getuige vertelde dat de wagen was weggereden richting Van der Palmstraat. Daar waren de daders uitgestapt en in een woning verdwenen.
Politiemensen waren zeer snel ter plaatse en deden gelijk een inval in het betreffende pand. Binnen werden vier mensen aangetroffen, die alle vier zijn aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het gaat om vier mannen van 23, 27 en 33 jaar oud uit Rotterdam.
Bij doorzoeking in de woning, die kort na de aanhouding plaatsvond werd de buit, twee plateaus met gouden ringen, teruggevonden.
Provincie:
Tag(s):