maandag, 3. december 2007 - 16:41

Overvallers MacDonalds Lemmer voor de rechter

De overvallers van de MacDonalds in Lemmer moeten 5 december voor de rechter in Rotterdam verschijnen. De vijf Rotterdammers worden er van verdacht in de zomermaanden fastfoodzaken in Rotterdam, Barendrecht, Woerden en Lemmer te hebben overvallen, dan wel daarbij behulpzaam te zijn geweest.

Drie van de vijf, in leeftijd variërend van 19 tot 24 jaar, konden in augustus aangehouden worden door de politie Rotterdam-Rijnmond op verdenking van één overval in Rotterdam en één in Woerden. In het daarop volgende onderzoek leken zij ook verantwoordelijk voor andere overvallen in Rotterdam, Barendrecht en Lemmer. De zaken uit Woerden en Lemmer zijn overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

In september werden nog twee Rotterdammers aangehouden. Zij worden ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest bij één van de overvallen in de Rotterdamse regio.

Bij de overvallen werden vuurwapens gebruikt. De buit bestond overwegend uit geld en persoonlijke spullen van aanwezig personeel en/of klanten.
Provincie:
Tag(s):