donderdag, 11. oktober 2007 - 9:04

Overvallers moeten gestolen juwelen weer inleveren

Enschede

De politie Twente heeft woensdagochtend dankzij adequaat optreden van het publiek en de buren van een juwelierszaak een 18-jarige man uit Enschede en een 17-jarige vrouw uit Eefde aangehouden. Dit nadat het tweetal een gewapende overval op een juwelier aan de Haverstraatpassage in Enschede had gepleegd.

De twee verdachten kwamen woensdagochtend rond 11.45 uur met een scooter aanrijden en stopten voor de juwelierszaak. Toen het rustig was gingen zij, beiden met de helm nog op, de zaak binnen. De verdachten droegen onder de helmen ook nog panty’s over hun gezichten.

De man had een klauwhamer in zijn hand en de vrouw een sporttas. Op een gegeven moment begonnen de verdachten sierraden uit de vitrines te halen. De eigenaresse van de juwelierszaak wist intussen in haar kantoortje de politie te alarmeren. Vervolgens verlieten de verdachten de zaak.

Eenmaal buiten liep de eigenaresse de verdachten achterna. Door haar gegil kwamen meerdere winkeliers naar buiten. Winkelend publiek en de winkeliers in de omgeving van de juwelierszaak schoten de vrouw te hulp en wisten de verdachten ondanks hevig verzet vast te houden. Op dat moment was de politie inmiddels ook gearriveerd. De verdachten met de gestolen sieraden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):