woensdag, 4. juli 2007 - 10:09

Overvallers rijden in politiefuik

Den Haag

Vijf mannen in de leeftijd tussen 20 en 23 jaar zijn maandagavond in de Capedosestraat in Den Haag aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een overval op een grenswisselkantoor aan de Stationsweg.

Rond 20.30 uur kwamen twee gewapende mannen het pand binnen en dwongen de medewerkers de kluis te openen. De mannen gingen er in een auto vandoor.

Op camerabeelden was het type auto en een gedeelte van het kenteken zichtbaar. Pech voor hen, want op de Neherkade waren politiestudenten met hun begeleiders bezig met een verkeerscontrole. De auto met daarin de twee verdachten reed daar in de fuik.

Eén van de studenten gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder negeerde dit en reed door, de Stieltjesstraat in. Met diverse politie-eenheden werd op een aantal locaties gepost. Vlak daarna werd de bewuste auto leeg aangetroffen. De inzittenden waren te voet weggegaan. In de auto lagen spullen die mogelijk met de overval te maken hadden.

Dankzij enkele omstanders en vasthoudendheid van diverse collega's leidde het spoor naar een woning aan de Capadosestraat. In een van de woningen hield de politie het vijftal aan. De recherche van Bureau Hoefkade onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):