woensdag, 12. september 2007 - 22:07

'Pa Dost' benoemd tot lid in de Orde van Oranje-nassau

Schalkhaar

Bij Koninklijk Besluit is Jaap Dost uit Schalkhaar benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Andries Heidema reikte, namens Hare Majesteit de Koningin, op 12 september de onderscheidingstekens uit.

De heer Dost (80 jaar) heeft zich sinds 1969 buitengewoon ingezet voor volleybalvereniging SVS in Schalkhaar. Hij heeft op veel vlakken binnen de vereniging zijn niet aflatende medewerking verleend (onder andere bestuursfuncties, maar ook trainer, coach, scheidsrechter), ideeën aangedragen en initiatieven uitgevoerd en hij doet dat nog steeds.

Ook is hij een aanspreekpunt voor de clubleden. Hij wordt door bijna iedereen aangesproken als “pa Dost�, hetgeen duidelijk maakt hoe hij met de vereniging is verbonden.

Zijn persoonlijke betrokkenheid komt bijvoorbeeld ook tot uiting door het feit dat het oud papier dat opgehaald werd ten behoeve van de club, bij hem thuis werd opgeslagen en in de huiskamer werd gesorteerd. De leden hebben diepe bewondering voor de inzet voor en betrokkenheid bij die vereniging gedurende ruim 35 jaar.

Daarnaast is hij als vrijwilliger van groot belang bij Drijver’s TennisClub, waar onder andere de organisatie van de wekelijkse tossochtend staat en valt met Dost.
Provincie:
Tag(s):