woensdag, 12. september 2007 - 13:04

Paardensportprijs De Guds weer toegekend

De Provincie Fryslân heeft de winnaar bekend gemaakt van de jaarlijkse provinciale paardensportprijs De Guds. Dit jaar gaat de prijs naar mevrouw A.W. Tolman-Jensma uit Leeuwarden. Woensdagochtend nam zij de persoonlijke felicitaties en een bos bloemen in ontvangst van gedeputeerde Tineke Schokker, zelf ook fervent paardenliefhebster.

De Guds wordt jaarlijks sinds 2003 uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor de Friese paardensport. Mevrouw Tolman-Jensma heeft een betekenisvolle rol gespeeld in de paardensport in Fryslân. Zo was ze onder andere oprichtster en langdurig lid van de Molenruiters te Vrouwbuurstermolen, tien jaar bestuurslid van de Poptaruiters te Dronrijp en tien jaar voorzitter van de kring Noord West van de Bond van Landelijke Ruiters. Daarnaast was ze twintig jaar lang medeorganisator van het Concours Hippique in Sint Annaparochie. Ook nu is mevrouw Tolman-Jensma nog steeds actief bij onder andere het Indoor Friesland.

Op vrijdag 12 oktober vindt de uitreiking van de prijs, een bronzen paard als wisseltrofee en een bronzen afgietsel, plaats. Dat gebeurt om 16.00 uur in het provinciehuis door Tineke Schokker.
Provincie:
Tag(s):