maandag, 28. mei 2007 - 23:08

Paradigit-ELE rally: Vertrouwd concept, sterke deelnemers

Helmond

De Paradigit-ELE rally mag zich anno 2007 met recht een sterke internationale wedstrijd noemen. De wedstrijd die op 2 en 3 juni wordt verreden kan rekenen op deelnames uit Nederland, België, Duitsland, Engeland en Denemarken. Op een aantrekkelijk parcours in de wijde regio rondom startplaats Helmond, zal om elke seconde gestreden worden voor de eindoverwinning. ‘We zijn blij dat onze inzet opnieuw beloond wordt met een prachtige deelnemerslijst. Als het weer een beetje meezit verwachten we dat enkele tienduizenden rallyfans afreizen naar Brabant om de strijd om de overwinning te volgen.’ zo voorspelt wedstrijdleider Radboud van Hoek.

‘In de strijd om het Nederlands kampioenschap mogen deelnemers de twee slechtste resultaten wegstrepen. Leider in het kampioenschap, Mark van Eldik (Subaru Impreza WRC S12), is tot nu toe alle wedstrijden gefinisht en won twee keer. Zijn belangrijkste tegenstrevers, Jasper van den Heuvel (Mitsubishi Lancer WRC) en Erik Wevers (Škoda Fabia WRC), vielen elk al minimaal één keer uit. Er zal dus gescoord moeten worden!’ zo analyseert van Hoek het kampioenschapverloop tot nu toe. Inmiddels staat naast Wevers ook van den Heuvel op de startlijst en is dus sterkst denkbare bezetting aanwezig. Daarnaast komt er nog een naam van formaat naar Helmond. De snelle Deen Kristian Poulsen schreef namelijk in met eveneens een Škoda Fabia WRC. In de wetenschap dat Poulsen de afgelopen jaren in zijn Nederlandse uitstapjes het tempo al meer dan behoorlijk kon volgen, start kampioenschapleider Mark van Eldik zaterdagmiddag 1 Juni om 12:01 met de hete Škoda-adem in zijn nek.

Een negental WRC’s, aangevuld met snelle Mitsubishi’s kon wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Paradigit-rijder Piet van Hoof bewees in de laatste wedstrijd in Hulst al dat er geen WRC nodig is om op het podium terecht te komen. Voor zijn thuiswedstrijd kan hij weer vertrouwen op de bekende Lancer Evo 4, die weer volledig nieuw opgebouwd is. Er zijn echter nog meer lokale deelnemers die vooraan verwacht mogen worden in de klasse waarin ze deelnemen. Zo zijn Oirschottenaar Nelis Verkooyen, de uit Reusel afkomstige Johan Faes en Dirk Garvelink uit Bladel elk op jacht naar de overwinning in de standaard Groep N klasse. Brabants rallytalent Kevin Abbring neemt net als zijn vader Edwin deel aan de Mitsubishi Colt cup en scoorde sinds zijn eerste wedstrijd louter overwinningen. Met een klassementsproef in zijn woonplaats Son en Breugel in het verschiet, gaat hij op jacht naar nóg een overwinning in de Mitsubishi Colt Cup. Wie voor spektakel komt zit eveneens goed bij de Paradigit-ELE rally. De uit Schijndel afkomstige Gerard Stacey, broer van Dakar-vrachtwagenwinnaar Hans, brengt zijn Opel Manta 400 mee naar Helmond en zal spektakel en snelheid combineren. Hij kan rekenen op concurrentie van onder andere Edwin Wils uit Wintelre in een Historische Mitsubishi Lancer 2000 Turbo.
Provincie:
Tag(s):