woensdag, 10. oktober 2007 - 21:58

ParaGamesBreda bijna van start

Breda

De ParaGamesBreda gaan komende vrijdag (12 oktober) van start. Het is een sportevenement voor mensen met een lichamelijke beperking, waaraan zo'n 2000 atleten deelnemen. Op diverse locaties binnen de gemeente Breda wordt op internationaal niveau in vele verschillende disciplines gestreden. Het spectaculaire wheelchairrugby, tandemrace, judo, handboogschieten, roeien, bankdrukken, zijn zomaar zes van de sporten die te zien zijn.

Het is voor de tweede keer dat dit grote en spectaculaire (internationale) sportevenement is georganiseerd. ParaGamesBreda speelt zich af op 12, 13 en 14 oktober.

De officiele opening vindt plaats op vrijdag 12 oktober om 19.00 uur in het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan in Breda. Dan is het eerste toernooi overigens al van start gegaan. In Jeugdland (Ulvenhout) wordt vrijdag al begonnen met wheelchairrugby. Een spectaculaire sport, met teams uit onder meer Canada, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Frankrijk, Griekenland en Nederland.

Zondag 14 oktober worden de Games afgesloten in het Racketcentrum met de uitreiking van de Breda-bokaal voor de meest opmerkelijke sportprestatie, de Rabobank-bokaal voor het grootste talent en de Pierre de Jonge-bokaal als fairplay prijs. Daarna worden de vlaggen gestreken. De sluitingsceremonie begint om 17.00 uur
Provincie:
Tag(s):