zaterdag, 29. september 2007 - 10:58

Parkeerplaatsen op vluchtstrook A1

Lutte

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat op de rijksweg A1 ter hoogte van de Duitse grens vluchtstroken ingericht als parkeerplaats in verband met een ’Duitse feestdag’ op woensdag 3 oktober 2007. Voor heel Duitsland geldt dan een rijverbod voor vrachtauto’s van 0.00 tot 22.00 uur, in verband met de Dag van de Duitse eenheid.

Op dinsdag 2 oktober zullen vrachtauto’s die uit Duitsland komen zich richting Apeldoorn op gaan stellen op de vluchtstrook tussen de parkeerplaats ‘De Poppe’ en de afslag ‘Lutte’. Over een afstand van 5 kilometer is de vluchtstrook hiervoor ingericht voor naar verwachting 500 á 600 vrachtauto’s.

De vrachtwagenchauffeurs rijden Duitsland uit om hier te kunnen overnachten en daarna verder te kunnen rijden. De parkeerplaats kan deze hoeveelheid vrachtauto’s niet aan.
Op woensdag 3 oktober zullen van 11.00 uur tot 22.00 uur over een afstand van 10 tot 15 kilometer naar verwachting 1000 tot 1500 vrachtauto’s zich opstellen op de daarvoor ingerichte vluchtstrook, voorafgaand aan parkeerplaats ‘Bentheimerwald’ in oostelijke richting om 22.00 uur Duitsland in te mogen rijden.

Naar verwachting zal de parkeerplaats ‘Bentheimerwald’, met een capaciteit van ongeveer 80 vrachtauto’s, in de loop van de middag vol zijn. De overige vrachtauto’s krijgen de gelegenheid zich op de vluchtstrook op te stellen.

Snelheidscontroles
Om een en ander in goede banen te leiden, een optimale doorstroming en de veiligheid van de verkeersdeelnemers te garanderen is er een snelheidsbeperking van 70 km/uur van kracht in verband met het stilstaan van vrachtauto’s op de vluchtstrook met de nodige bewegingen.
De Verkeerspolitie van het KLPD zal op deze snelheidsbeperking toezien met aangekondigde radarcontroles. Bij eerder gehouden maatregelen is gebleken dat 20% zich niet aan de maximum snelheid hield.

Rijkswaterstaat voorziet beide weggedeelten van extra verlichting en markeert de vluchtstrook als parkeerplaats. De Koninklijke Marechaussee, Douane en Duitse politie zijn ook aanwezig om daar waar nodig assistentie te verlenen.

Duitsland kent 14 van dit soort feestdagen, waarvan er 3 tot 5 op doordeweekse dagen plaats vinden. Op de A1, nabij de Duitse grens, zijn hiervoor speciale maatregelen getroffen. In overige delen van het land mag geen gebruik worden gemaakt van de vluchtstrook om vrachtauto’s te parkeren.
Provincie:
Tag(s):