maandag, 17. december 2007 - 22:03

Partij voor de Dieren Drenthe zet in op diervriendelijke kerst

Emmen

Vooraf een Portobello-champignon gevuld met geitenkaas, als hoofdgerecht een spaghetti é la rucola en na chocoladekwark met perzik. U watertandt al? Dat is precies de bedoeling van de Werkgroep Drenthe van de Partij voor de Dieren. Die heeft een diervriendelijk kerstdiner samengesteld.

Het feestmaal is overigens niet geschikt voor mensen met een notenallergie, want walnoten zijn de inspiratiebron voor zowel het voor-, hoofd- als nagerecht.

Om het diervriendelijke kerstmenu onder de aandacht te brengen, worden zaterdag 22 december vanaf 10.00 uur in de binnenstad van Emmen en Hoogeveen ‘menukaartjes’ met daarop het recept en gratis walnoten uitgedeeld.

Door middel van het alternatieve kerstdiner wil de Partij voor de Dieren mensen stimuleren om keuzes te maken die bijdragen aan het welzijn van dieren. "Het kerstdiner en gezellig samenzijn met familie en vrienden zijn voor de meeste mensen de hoogtepunten van de feestdagen. Naastenliefde staat deze dagen hoog in ons vaandel. De Partij voor de Dieren vindt dat niet alleen mensen, maar ook dieren recht hebben op die naastenliefde.

Vandaar de diervriendelijke menusuggestie, met gerechten die ook nog eens lekker en gezond zijn. Waarom zou je goede voornemens voor het nieuwe jaar bewaren als je er eind 2007 al mee kunt beginnen", aldus een vertegenwoordiger van de werkgroep.
Provincie:
Tag(s):