maandag, 12. november 2007 - 13:07

Passant bevrijdt meisje uit handen van viezerik

Hengelo

Een 16-jarige meisje uit Hengelo is zaterdagavond 10 november op de Landmansweg in Hengelo van haar fiets getrokken en de bosjes ingesleurd. Door ingrijpen van een getuige kon het meisje ontsnappen.

Zaterdagavond 10 november werd even na 19 uur gemeld dat een meisje op de Landmansweg in Hengelo door een man van haar fiets was gesleurd en de bosjes was ingetrokken. Een getuige, een 22-jarige Hengeloër, had over het fietspad van de Landmansweg gefietst en daar een fiets zien liggen. Op datzelfde moment hoorde hij vanuit de bosjes hulpgeroep en toen hij ging kijken zag hij een man over een meisje gebogen. De getuige greep in en het meisje wist te zich los te rukken. De man ging er daarna een in auto vandoor, merk en kenteken werden door de getuige genoteerd.

Het slachtoffer vertelde dat zij over het fietspad had gereden en dat ze plotseling door deze man van haar fiets was getrokken en de bosjes was ingesleurd. Hij had haar een aantal keren in het gezicht geslagen en had haar jas losgerukt. Op dat moment had ze hulp van de getuige gekregen en wist ze te ontkomen.In de woning van de tenaamgestelde van het genoteerde kenteken werd de man aangetroffen en aangehouden. Hij, een 36-jarige Hengeloër, werd meegenomen naar het bureau en later op de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie heeft het vermoeden dat deze man vaker verantwoordelijk is geweest voor dergelijke voorvallen en wil dan ook graag in contact komen met vrouwen dan wel meisjes die ook iets dergelijks is overkomen.Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenpolitie van de politie Twente op het bureau in Hengelo, te bereiken via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):