dinsdag, 6. november 2007 - 16:51

Patiënten ontslagen uit ziekenhuis en op weg naar huis

Hoogeveen

De 25 patiënten, die gisteren onwel naar het UMCG in Groningen zijn vervoerd, zijn dinsdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen. Ze zijn aan het begin van de middag naar huis of familie gebracht. Dat zei burgemeester Willem Urlings vanmiddag tijdens een persconferentie over het incident in de dierengroothandel gisteravond.

Bij de groothandel aan de Parmentierstraat is een chemische besmetting ontstaan, waarbij mensen onwel zijn geworden. Het is nog steeds onduidelijk wat de bron van de besmetting is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne doet onderzoek naar monsters die genomen zijn in de dierengroothandel. Vast staat wel dat het om een chemische besmetting gaat. “Maar om welke stof het gaat is niet duidelijk. Het RIVM is fanatiek bezig. Wanneer de uitkomst er is, blijft afwachten�, aldus burgemeester Urlings.

De plaats van het incident is afgesloten voor onderzoek door de politie. Deze verricht een ‘breed onderzoek’, zoals de burgemeester het uitdrukte. Duidelijk moet worden om welke stof het gaat en hoe deze in de groothandel gekomen is.

Burgemeester Urlings benadrukte dat de nazorg van patiënten de eerste prioriteit heeft. De gemeente wil in contact blijven met de patiënten die in het UMCG zijn geweest, maar ook met de mensen die met gezondheidsklachten naar de gemeente hebben gebeld.

In de groothandel bevinden zich nog vele dieren. In overleg met de eigenaar is vanmorgen een begin gemaakt met de verzorging van de beesten.
Provincie:
Tag(s):