dinsdag, 15. mei 2007 - 10:06

Pedofiel grijpt kinderen in struikgewas

Leeuwarden

De politie is op zoek naar de man die op woensdag 25 april vermoedelijk seksuele handelingen heeft gepleegd met drie kleine kinderen. De drie vijfjarige jongens uit Leeuwarden werden die dag om 14.15 uur door een fietser aangesproken in de omgeving van de Oenemastate, Aggemastate en Farniastate. De man nam de jongens mee in de bosjes, waar hij vermoedelijk seksuele handelingen met hen pleegde.

De verdachte fietste daarna weg in de richting van de Vrijheidswijk. Specialisten van politie Fryslân op het gebied van jeugd en zeden zijn direct een onderzoek gestart. De politie onderzoekt op dit moment wat er precies is voorgevallen. Met de kinderen gaat het relatief goed, dit laat een woordvoerder van de politie weten.

Het signalement van de man luidt: hij is van middelbare leeftijd, heeft een stoppelbaard en kort bruin haar. Ten tijde van het misdrijf was hij gekleed in een bruine lange broek, was brildragend met op de bril een afneembare zonnebril, had een wit overhemd aan met korte mouwen, droeg witte (sport)schoenen met rode strepen en een blauwe pet met een soort sportmerk met blokjes. Hij reed op een herenfiets, overwegend blauw van kleur met grijze letters.

De politie vraagt getuigen, die denken de man te (her)kennen van het signalement, zich te melden bij de politie. Dit kan op het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 – 8844.
Provincie:
Tag(s):