woensdag, 9. mei 2007 - 17:26

Peer 'Bommetje' Mascini terug op de buis

Amsterdam

Peer Mascini maakt zijn rentree als reclame-icoon in de nieuwe commercial van Beemster. In de spot van de kaasmaker bezoekt Peer de Beemster waar de koeien flink in de watten worden gelegd. Zo neemt hij een kijkje bij de 'jakoezzie' en houdt hij een oogje in het zeil tijdens een wilde rodeorit van één van de gevlekte viervoeters. De commercial is vanaf 10 mei op de buis.

Tijdens de shoot bleek al snel dat de samenwerking tussen Peer en de koeien nog steeds op rolletjes loopt. 'Door mijn jarenlange ervaring met de Nederlandse koe weet ik als geen ander hoe ik ze kan motiveren om het beste uit zichzelf te halen. De opnames waren dan ook een eitje', vertelt Peer Mascini over de commercial die door reclamebureau Doom & Dickson werd ontwikkeld.

Zijn gewicht in Beemster kaas, dat Peer voor zijn inspanning ontvangt, doneert hij aan de voedselbank. Hij zal op donderdag 10 mei de 93 kg wegende kaaskolos bij het voedselbank verdeelcentrum aan de Oosterburgervoorstraat 181 te Amsterdam afleveren.

Beemster verwent haar koeien sinds 2002 door de weidegang van de dieren financieel te stimuleren. Op deze manier zorgt de kaasmaker ervoor dat de boeren hun koeien zolang mogelijk in de wei laten grazen. De norm die het bedrijf hiervoor hanteert ligt op minimaal honderd dagen per jaar vijf graasuren per dag. Beemster doet dit omdat het merk van mening is dat gelukkige koeien een betere kwaliteit melk leveren wat de smaak van de kaas ten goede komt.
Categorie:
Tag(s):