donderdag, 18. oktober 2007 - 23:57

Personeel NRE: "Directeur Dijkstra spuugzat"

Eindhoven

Het personeel van energiebedrijf NRE in Eindhoven is het beleid van directeur Paul Dijkstra spuugzat. Volgens het Eindhovens Dagblad hebben zo'n zestig van de ongeveer tweehonderd personeelsleden een brief ondertekend, dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor de voortdurende onrust binnen het bedrijf. Dijkstra zelf wil geen commentaar leveren op de kwestie.

Volgens de Eindhovense krant steunt de ondernemingsraad het personeel in een interne memo. Ook heeft de krant goed ingelichte bronnen die wisten te melden dat de OR aan Dijkstra heeft verzocht voorlopig zijn taken neer te leggen todat er een einde is aan een extern onderzoek dat reeds tegen de NRE-directeur is ingesteld.

In opdracht van twaalf gemeenten onderzoekt de Eindhovense hoogleraar Mathieu Weggema of Dijkstra informatie achter heeft gehouden rond de herfinanciering van NRE. Het Eindhovens Dagblad spreekt eveneens van een ingewijde die aan de krant meldt dat de algemeen directeur bovendien overhoop ligt met zijn financieel directeur Ad Blox.

Piet Maas, voorzitter van de ondernemingsraad laat het desgevraagd tegenover de krant in het midden of hij inderdaad Dijkstra heeft verzocht om zich tijdelijk terug te trekken. Hij wil totaal niet ingaan op de kwestie. Hij laat wel weten dat hij in een interne memo zijn verhaal heeft gedaan en dat hij heeft gezegd dat Dijkstra ervoor moet zorgen dat de rust in ere wordt hersteld.
Provincie:
Tag(s):