donderdag, 16. augustus 2007 - 15:53

Personenauto rijdt op pijlwagen in

Wijdewormer

Een pijlwagen van Rijkswaterstaat is op woensdag 15 augustus om 22.15 uur door een personenauto aangereden. De aanrijding werd veroorzaakt doordat een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A7 reed.

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht van de anarijding. De personenauto is vol op de pijlwagen van Rijkswaterstaat gereden. De 50-jarige automobilist uit Haarlem reed volgens getuigen met hoge snelheid in zijn auto over de linker rijstrook van de Rijksweg A7 vanuit de richting Purmerend in de richting Zaandam.

In de buurt van de afslag naar de Zaanse Schans zou de man diverse matrixborden met een kruis genegeerd hebben en kon daardoor vol tegen de stilstaande pijlwagen oprijden. De man kon zelf uit zijn auto komen. Hij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar na eerste hulp in verband met eventueel alcoholgebruik bloed werd afgenomen.

De pijlwagen en de personenauto raakten total loss. De personenwagen van een 39-jarige vrouw uit Hoorn raakte door de aanrijding licht beschadigd.
Provincie:
Tag(s):