zondag, 23. september 2007 - 20:46

Pesten van medeleerlingen niet cool

Emmen

Dat pesten van medeleerlingen op school niet cool is, is te zien in de theatervoorstelling Game Over door Theater Pro-Phaistos. Het stuk werd deze week opgevoerd voor eersteklassers van het Hondsrug College in Emmen. Ook maandagmiddag wordt het theaterstuk nog weer gespeeld.

Game Over is een voorstelling over pesten bedoeld voor leerlingen in de leeftijd van 11-15 jaar. Tijdens de voorstelling spelen Marjolein (de gepeste), Sylvia (de pester), Andries (de meeloper) en Peter (de zwijgende middengroep) de belangrijkste rollen. De voorstelling laat de vier karakters in een schoolsituatie zien.

Tijdens de voorstelling veranderen grapjes en plagerijtjes in structureel en keihard treiteren en intimideren. Door snelle, afwisselende scènes in hun eigen schoolsituatie worden jongeren direct geconfronteerd met hun eigen gedrag. In de voorstelling komen pestsituaties aan de orde zoals leerlingen ze meemaken op school en daarbuiten.

Locatiedirecteur Ben den Hamer van het Hondsrug College zegt dat Game Over de leerlingen aan het nadenken zet en bovenal tot discussies heeft geleid over de gevolgen van pesten voor jezelf en anderen. “Dit is een hele goede manier om te laten zien dat pesten niet cool is.�
Provincie:
Tag(s):