maandag, 3. december 2007 - 18:09

Peter Fransman nieuwe directeur het Domein

Sittard-Geleen

Peter Fransman (1959) wordt met ingang van 1 januari 2008 de nieuwe directeur van Museum Het Domein in Sittard. Hij volgt Stijn Huijts op die per 1 december 2007 directeur is geworden van Schunck Glaspaleis te Heerlen. Cultuurwethouder Berry van Rijswijk: “Peter Fransman gaat ook een belangrijke rol spelen in de stedelijke cultuurontwikkeling. De gemeente is blij en enthousiast om deze kundige en bevlogen artistieke man naar onze stad te kunnen halen.�

Peter Fransman is kunsthistoricus en heeft diverse posities bekleed op het gebied van musea en beeldende kunsten. Hij verlaat per 1 januari de Academie Beeldende Kunsten Maastricht/Hogeschool Zuyd waar hij sinds 2003 algemeen en artistiek directeur is. Daarvoor was hij in dienst van de gemeente Sittard-Geleen bij de afdeling cultuur. Peter Fransman heeft eerder ruime ervaring opgedaan als Provinciaal consulent musea en beeldende kunsten Limburg en bij verschillende musea in binnen- en buitenland. Naast zijn werk is hij actief op cultureel gebied als bestuurder en commissielid bij verschillende stichtingen en fondsen.

De nieuwe directeur is in het verleden betrokken geweest bij diverse tentoonstellingen en projecten van Het Domein waaronder het huidige meerjarige project: “Made in Mirrors�, een internationaal netwerk van musea, kunstenaars(initiatieven) en bedrijven in Nederland, Brazilië en China met als doel interactie, samenwerking en presentatie.
Provincie:
Tag(s):