dinsdag, 24. juli 2007 - 10:16

Peugeot en ING Car Lease gaan CO2 uitstoot compenseren

Breukelen

Peugeot en ING Car Lease gaan met directe ingang gezamenlijk de strijd aan met de stijgende CO2-uitstoot. Voor iedere Peugeot met A, B of C-label die na 1 april 2007 via ING Car Lease is ingezet, wordt de gehele CO2-uitstoot gedurende de looptijd van de Peugeot gecompenseerd door de aanplant van bomen.

Eind 2007 maakt ING Car Lease op basis van het aantal ingezette duurzame Peugeots een voorcalculatie van de hoeveelheid kilometers die men verwacht te rijden tijdens de contractperiode. Op basis van deze berekening wordt de CO2-uitstoot berekend en laat ING Car Lease begin 2008 compenserende bomen aanplanten.

Aan het einde van de contractperiode bekijkt ING Car Lease hoeveel kilometers er daadwerkelijk gereden zijn. Het bos wordt op basis van het daadwerkelijke aantal gereden kilometers uitgebreid tot elke gram CO2 is gecompenseerd. De uitvoering van de compensatie is volledig gecertificeerd en wordt jaarlijks op juistheid gecontroleerd, waardoor absoluut zekerheid ontstaat over een maximaal effect.

Ook Peugeot is sinds 1998 actief met het compenseren van CO2-uitstoot. Het concern plant in een 40 jaar durende ‘Groene Marathon’ een terrein van twee miljoen bomen aan die zorgen voor het absorberen van koolstofdioxide. Zo wordt er tot 2038 gemiddeld 1.200.000 ton CO2 gecompenseerd.

Daarnaast maakt Peugeot haar auto’s bewust CO2-vriendelijk. Recent onderzoek op de Franse markt heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar aangetoond dat PSA Peugeot Citroën de laagste gemiddelde CO2-uitstoot (140 g/km) op het totaal verkochte auto’s heeft. Modellen die goed scoren op de Nederlandse zakelijke markt, zoals respectievelijk de 207 1.6 HDiF en de 307 SW 1.6 HDiF zitten daar met 120 g/km en 131 g/km ver onder. Met de nieuwe Peugeot 308 vermindert Peugeot wederom de CO2-uitstoot, bij zowel de benzine- als dieselmotoren. Een belangrijke noviteit bij de Peugeot 308 is ook de toepassing van de nieuwe Michelin Energy Saver banden, die de CO2-uitstoot nog eens met 4 g/km verminderen.
Categorie:
Tag(s):