woensdag, 15. augustus 2007 - 10:07

Peuters protesteren tegen bio-kuikens

Den Haag

Stichting Wakker Dier gaat woensdagmorgen 15 augustus door middel van een ludieke demonstratie aandacht vragen voor de gruwelijke omstandigheden waarin vleeskuikens in de bio industrie leven. Een groep van zo'n twintig peuters inclusief spandoeken gaat naar Den Haag om een eisenpakket aan te bieden aan de Nederlandse directeur van de EU.

De peuters behoren tot de gelederen van Wakker Dier en zijn zeker diervriendelijk, laat woordvoerster Hanneke Ormondt weten, zelf ook moeder van een peuter. "We hebben een eisenpakket omdat de vleeskuikens nog altijd onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven ook al is de Europese regelgeving aangepast."

In het pakket is onder meer opgenomen dat er andere rassen gebruikt moeten worden die zichzelf niet doodgroeien want de doorgefokte rassen die nu gebruikt worden sterven soms al voortijdig vanwege hun te snelle groei. Ook de ruimte is een issue volgens Wakker Dier evenals de voltage waarmee de kuikens verdooft worden.

De peuters willen laten zijn dat de peuterkuikens beter verdienen. Om 11.00 uur wordt het pakket aangeboden aan de heer Van Hasselt, Nederlandse directeur van de EU. Stichting Wakker Dier heeft ook een brief meegenomen met daarin de standpunten over de vleeskuikenindustrie.
Provincie:
Tag(s):