dinsdag, 4. december 2007 - 14:18

Pieten ingezet voor oud papier

Almere

Dinsdag 4 december werden de kinderen van basisschool de Caleidoscoop verrast door een plotseling bezoek van een aantal Zwarte Pieten. De Zwarte Pieten zijn door Sinterklaas op pad gestuurd om alvast te kijken hoe het gaat met het inzamelen van oud papier & karton.
Want straks na het uitpakken van de pakjes ligt er natuurlijk een enorme berg inpakpapier. En dat oude inpakpapier mag niet in de vuilnisbak verdwijnen, zo vindt Sinterklaas. Hij weet heel goed, dat het oud papier & karton wordt hergebruikt om nieuw papier van te maken. En dat is goed voor het milieu. Papier en karton dat de vuilnisbak in gaat wordt verbrand, en dan heb je er helemaal niets meer aan.

Daarom heeft de Sint nu alvast drie Pieten op pad gestuurd om te kijken hoe ze dat in Almere allemaal doen. De goedheiligman stuurde ze ook naar de basisscholen, want die zetten de aankondigingsborden voor de ophaaldag elke keer langs de weg. Net zoals een paar verenigingen zoals de scouting dat doen. Sinterklaas had gehoord dat de scholen en verenigingen een deel van het geld krijgen dat de verkoop van het oud papier & karton oplevert.

En van dat geld kunnen zij dan weer allerlei dingen doen voor de kinderen en dat vinden Sinterklaas en de Zwarte Pieten natuurlijk ook een heel erg goed idee.
Provincie:
Tag(s):