donderdag, 26. juli 2007 - 13:12

Pijltjesschutter schiet drie mensen in de rug

Amsterdam

Op drie verschillende locaties in Amsterdam zijn woensdag mensen beschoten met pijltjes. De beschietingen vonden plaats op woensdagavond tussen halfelf en kwart over elf, dit maakt de politie bekend.

Het eerste slachtoffer, een 38-jarige man, liep over de Singel toen hij plotseling een steek in zijn rug voelde. Ter hoogte van zijn nieren was een pijltje in zijn rug geschoten. Hij is hiervoor in het ziekenhuis behandeld. Even later, omstreeks elf uur werd weer een man, die achterop een scooter zat op de Stadhouderskade eveneens slachtoffer van een schutter. Het slachtoffer, een 29-jarige man, voelde plotseling een stekende pijn in zijn rug. Het bleek dat een pijltje onderin zijn rug zat.

Om kwart over elf werd een 28-jarige man slachtoffer van de schutter. Hij liep op de Amstel ter hoogte van Carré toen hij een pijltje voelde, dat door zijn jas heen kwam en in zijn rug bleef steken. Bij alle gebeurtenissen is er sprake van een witte bestelauto met twee of drie jongens van waaruit is geschoten. De auto zou zijn voorzien van een buitenlands kenteken. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):