maandag, 30. juli 2007 - 8:46

Pilot zomerschool voor kinderen in Lelystad

Lelystad

Deze week kunnen kinderen in Lelystad hun zomervakantie 'onderbreken' om weer naar school te gaan. De gemeente Lelystad start met een pilot zomerschool onder de noemer Summer’s Cool. Alle kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar zijn welkom!

In Lelystad worden verschillende activiteiten in de zomer aangeboden, maar Summer’s Cool valt midden in de bouwvakantie en is daarmee in het bijzonder gericht op kinderen die niet op vakantie gaan. Dit jaar start de zomerschool als pilot van maandag 30 juli tot en met vrijdag 3 augustus en wordt gehouden in ’t Kofschip (SGL). Deelname is gratis, maar er wordt wel van de kinderen verwacht dat ze de hele week meedoen.

Wethouder Willem de Jager opent maandag 30 juli Summer’s Cool. Op het programma voor de kinderen deze week staan ondermeer het oefenen van liedjes uit verschillende musicals, het maken van eigen danspassen voor een jump-sessie, het schrijven van een (rap)nummer en verschillende sportactiviteiten.

Spelenderwijs werken de kinderen door deze activiteiten ook aan hun taalvaardigheid en aan andere competenties. De activiteiten worden georganiseerd door twee partners die ook actief zijn bij het organiseren van Brede School-activiteiten, de Kubus en het Sportbedrijf. Vrijdag 3 augustus vindt ter afsluiting een optreden plaats van de kinderen die meedoen aan Summer’s Cool.
Provincie:
Tag(s):