donderdag, 14. juni 2007 - 7:26

Pimp je schotel

Amsterdam

Vanaf afgelopen maandag, 11 juni 2007 zien de grijze schotels in de Amsterdamse wijken die soms snerend ‘satellite city’ worden genoemd er een stuk vrolijker en fleuriger uit. Kinderen uit de stadsdelen Slotervaart, Geuzenveld/Slotermeer, Osdorp en Bos en Lommer hebben de schotels versierd met kleurrijke tekeningen van bloemen en vlinders.

Tekeningen van kinderen van diverse basisscholen in de betreffende stadsdelen werden gescand en geprint op speciaal plakplastic, dat de ontvangst niet stoort. Daarna werden ze via een speciaal procédé op de schotels aan de balkons van vier flats aangebracht. Veel van de kinderen wonen zelf in de wijk, en een aantal in de betreffende flat. Ze zijn er waanzinnig trots op dat hun ontwerp nu door iedereen te bewonderen is en de reacties nadat maandag de schotels aan de eerste flat waren beplakt waren laaiend enthousiast.

‘Pimp je Schotel’ is bedacht door projectkunstenaar Peter Doeswijk uit Amsterdam en kwam tot stand dankzij subsidie van bovengenoemde stadsdelen en van het projectbureau ‘Meldpunt Goede Ideeën’ van de Amsterdamse Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling.

Medewerkende scholen zijn St. Henricus in Geuzenveld/Slotermeer, de Paulusschool in Bos en Lommer, de Osdorpse Montessorischool en El Amien in Osdorp, en de Einsteinschool in Slotervaart.

Het beplakken van de schotels duurt tot en met vandaag, donderdag 14 juni, daarna blijven de versierde schotels maandenlang de wijken opfleuren.
Provincie:
Tag(s):