woensdag, 29. augustus 2007 - 14:46

'Plaats Delict Limburg' vervangt 'De Gouden Tip'

Venlo

Het Limburgse opsporingsprogramma “De Gouden Tip� zal vanaf 4 september door het nieuwe programma “Plaats Delict Limburg� worden vervangen. Een kijkersonderzoek en tegenvallende resultaten waren de aanleiding voor een nieuwe opzet, zo meldt de politie vandaag. “Plaats Delict Limburg� wordt vanaf september wekelijks uitgezonden op dinsdag via omroep L1.

Kijkersonderzoek door de Radboud Universiteit van Nijmegen wees uit dat het beter zou zijn om het programma korter en vaker uit te zenden. Daarnaast leverde de opsporingsrubriek het laatste seizoen minder tips op. Dit terwijl opsporing van verdachten met hulp van het publiek de doelstelling is van het tv-programma. Redenen voor de beide Limburgse politiekorpsen, het openbaar ministerie en L1 om te gaan praten over een nieuwe opzet.

Het opsporingsprogramma is vernieuwd van opzet. Zo is o.a. de uitzending korter (9 minuten), is er een andere presentatrice, een andere vormgeving en een nieuwe website www.plaatsdelictlimburg.nl . Hiermee hopen politie en justitie weer een impuls te geven aan het opsporingsmiddel op de tv waardoor er weer meer tips bij de politie binnenkomen die moeten leiden tot de aanhouding van verdachten.
Provincie:
Tag(s):