vrijdag, 6. juli 2007 - 18:50

Plastic flessen inzamelings proef voor Aalsmeer

Aalsmeer

Alle Aalsmeerders hebben onlangs vijf plastic zakken gekregen van De Meerlanden en de gemeente. De zakken zijn bedoeld voor plastic flessen en flacons. De zakken worden één keer per maand in ingezameld en het gaat om een proef.

Ook worden speciale oranje bollen voor de inzameling van kunststofflessen en flacons geplaatst bij supermarkten in Aalsmeer en Kudelstaart. Hier kan iedereen plastic flessen en flacons op elk gewenst moment kwijt.

Ook de scholen en sportverenigingen zijn gevraagd om mee te werken aan het inzamelen van plastic flessen. Het gescheiden inzamelen van plastic flessen en flacons is een initiatief van de gemeente Aalsmeer en het afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden. Het gaat om een tijdelijke proef.

De proef wordt gehouden in twintig gemeenten in Nederland. Wanneer deze succesvol blijkt te zijn, wordt de inzameling van plastic flessen en flacons landelijk ingevoerd. Wij gaan in dat geval door met de gescheiden inzameling van plastic flessen in Aalsmeer.

Stichting Nedvang (Nederland van afval naar grondstof) is de landelijke coördinator van de proef. Nedvang verwacht met dit initiatief, als het landelijk is ingevoerd, de recyclingdoelstellingen te halen die gesteld zijn in het Besluit Verpakkingen. Nedvang streeft ernaar dat de aparte inzameling van plastic flessen en flacons net zo gewoon wordt als de glasbak.
Provincie:
Tag(s):