maandag, 10. december 2007 - 13:01

Pleegvader krijgt tien jaar cel en tbs voor verkrachting

’s-Hertogenbosch

De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft maandag een 42-jarige man uit Breda veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De man is veroordeeld voor het verkrachten van een aantal jonge jongens, het plegen van ontucht met kinderen, het plegen van ontucht door pleegkinderen met derden, het mishandelen van kinderen en het in bezit hebben van grote hoeveelheden kinderporno.

De rechtbank acht het uitermate schokkend dat de man regelmatig en stelselmatig misbruik heeft gemaakt van de pleegkinderen met verschillende beperkingen, die aan zijn zorg waren toevertrouwd. In plaats van hen een veilige omgeving te verschaffen, heeft hij gedurende een groot aantal jaren op zeer grove wijze stelselmatig misbruik gemaakt van het overwicht dat hij op de kinderen had.

De pleegvader heeft de kinderen opgesloten, vastgebonden en geïntimideerd. Hij liet een van de jongens in een zeer vernederende seksuele pose, vastgebonden in de lucht, hangen. Ook is er niet voor teruggedeinsd een aantal van de kinderen ontuchtige handelingen met elkaar te laten plegen.
Provincie:
Tag(s):