dinsdag, 24. juli 2007 - 11:53

Poging tot doodslag, bedreiging, vernieling en belediging op Leeuwarder stadskantoor

Leeuwarden

De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van onder andere poging tot doodslag, bedreiging, vernieling en belediging.

Halverwege de middag kwam de verdachte in het stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof. Hij kreeg daar een meningsverschil aan de balie. Volgens getuigen spuugde hij naar enkele ambtenaren en bedreigde hen verbaal met de dood.

De man liep naar buiten en kwam enkele malen weer terug. Op een bepaald moment had hij twee straatklinkers opgepakt. De eerste gooide hij naar een groepje mensen. Die konden op tijd aan de kant springen. Niemand werd geraakt. Wel raakte de steen een geparkeerde auto, die daardoor beschadigd werd.

Met de andere steen gin hij een van de medewerkers, een 48-jarige man uit Leeuwarden, te lijf. Die raakte zwaar gewond aan het hoofd door enkele klappen met een klinker. Vier mensen deden aangifte tegen de verdachte. De verdachte werd door medewerkers van het stadskantoor tegen de grond gewerkt, waarna hij door de politie werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Hij zit nog vast en is in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):