zaterdag, 5. mei 2007 - 18:00

Poging tot verkrachting

Wageningen

Een 28-jarige Wageninger is zaterdagochtend 5 mei door de politie in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een poging tot verkrachting. De man zou rond 3.30 uur een 32-jarige Wageningse in de struiken langs de Rooseveltweg getrokken hebben. Tot een verkrachting is het niet gekomen, omdat de man zijn poging staakte, mogelijk omdat er mensen passeerden.

Omdat het slachtoffer direct na het incident de politie alarmeerde en een goed signalement van haar belager wist door te geven, konden surveillerende agenten de man even later op de Tarthorststraat aanhouden. De man is ingesloten, het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De politie is op zoek naar getuigen èn passanten. Getuigen van het moment, waarop de vrouw langs de Rooseveltweg in de struiken werd getrokken. Dat zou gebeurd moeten zijn tussen de Schorpioenflat en het Asito gebouw.

Maar ook met passanten wil de politie graag in gesprek. Mensen die omstreeks 3.30 uur in die omgeving hebben gelopen, gefietst of gereden. Wellicht beschikken zij over informatie die een bijdrage kan leveren aan het verloop van het onderzoek. Overigens is alle informatie over deze zaak van belang. Ook van mensen die wellicht niets hebben gezien, maar wel gehoord dat het incident zich heeft afgespeeld.
Provincie:
Tag(s):