vrijdag, 16. november 2007 - 16:05

Polen aangehouden voor overvallen uit 2004

Molenhoek

De twee mannen uit Polen, die er van verdacht worden in de nacht van 13 juli 2004 in Molenhoek, een toen 75-jarige man in zijn woning te hebben overvallen, zijn aangehouden en uitgeleverd aan de Nederlandse justitie. Beide mannen van 24 en 28 jaar oud, zijn in voorlopige hechtenis gesteld, zo maakt de politie vandaag bekend.

Uit politieonderzoek werd verder duidelijk dat de mannen ook als verdachten aangemerkt konden worden voor een overval op een toen 85-jarige vrouw in haar woning in Vaassen, Gelderland, die plaats vond in de nacht van 5 september 2004.

De 28-jarige verdachte werd in Duitsland bij een grenscontrole met Polen aangehouden en op 26 september j.l. aan Nederland uitgeleverd. De 24-jarige man werd vanuit Polen uitgeleverd en bij aankomst in Nederland op 7 november j.l. aangehouden. Het onderzoek naar de in Nederland gepleegde strafbare feiten wordt geleid door de officier van justitie in Zutphen en uitgevoerd door de recherche op de Noordwest-Veluwe, waar Vaassen onder valt.

Bij de overval in Vaassen, werd het slachtoffer op haar bed vastgebonden en mishandeld. De buit bedroeg twee kratjes bier en een beetje kleingeld. Bij de overval in Molenhoek werd het slachtoffer in zijn bed overvallen, met een mes bedreigd en in een leeg bad vastgebonden. Zijn pinpas, een sieradendoosje en enig kleingeld werd weggenomen. Hij werd verder onder bedreiging gedwongen zijn pincode af te geven, maar gaf een onjuiste code op, waardoor een pintransactie later die nacht in Malden mislukte.

De verdachten worden naast de beide overvallen, verdacht van betrokkenheid bij diefstallen op 5 september 2004 in Vaassen, van onder andere een moutainbike uit een schuur aan de Julianalaan, wasgoed van een lijn aan de Elburgerweg en diefstal uit een woning aan de Sprengenkampweg waarbij o.a. een fototoestel werd weggenomen.
Verder worden ze verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning in Plasmolen op 28 augustus 2005.
Provincie:
Tag(s):