dinsdag, 17. april 2007 - 22:40

Politie alert op stropers

Hardenberg

De politie IJsselland vermoedt dat er in de regio Hardenberg en Ommen stropers actief zijn. Dit heeft zij vandaag bekend gemaakt, nadat er afgelopen weekend en vorige week in het buitengebied van Sibculo en Ommen twee aangeschoten reeën werden aangetroffen. De dieren waren hoogdrachtig en zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van stropers. Met name in het broedseizoen zoals nu, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor de wildstand.

Niet alleen drachtige reeën (waarbij de stropers uit zijn op de babyreeën) zijn gewilde dieren, ook vogels zijn een gewilde prooi. Met netten of vallen worden de veelal zangvogels gevangen voor de verkoop. Op dit moment vermoedt de politie dat er op meerdere plaatsen in de regio stropers actief zijn.

De grootste kans om stroperij aan te pakken, is door daders op heterdaad aan te houden. Stropers zijn vaak in de vroege ochtend of late nacht actief, maar ook ’s avonds, na het vallen van de schemer, kunnen ze op pad gaan. De politie verzoekt het publiek alert te zijn.
Provincie:
Tag(s):